1. Hjem
  2. VPS og dedikerede
  3. Bind yderligere IP'er i Linux CentOS 7

Bind yderligere IP'er i Linux CentOS 7

Har du brug for at tilføje en anden IP-adresse til din Linux CentOS 7 VPS eller dedikerede server? Med Network Manager 'nmtui' er processen ret ligetil. Manuel konfiguration anbefales ikke. Det er dog stadig en mulighed.

nmtui-værktøjet

Værktøjet nmtui er den foretrukne måde at binde yderligere IP-adresser på i CentOS 7. Dette er den tekstbaserede brugergrænseflade eller TUI, som giver dig mulighed for at styre NetworkManager.

Installation af nmtui-værktøjet

CentOS-versioner før 7.5 har muligvis ikke nmtui-værktøjet installeret som standard (pakket). nmtui-værktøjet er et meget nyttigt værktøj, og det er værd at installere det. Udfør følgende kommando:

sudo yum install NetworkManager-tui

Når det er installeret, skal du starte NetworkManager TUI:

sudo systemctl start NetworkManager

Brug af nmtui til at binde IP'er

1. Åbn Network Manager.

sudo nmtui

2. Vælg Rediger en forbindelse og tryk på enter.

Netværkschef TUI

3. Brug piletasterne til at vælge og Rediger den eksisterende grænseflade (ens33 vist her).

Netværkschef TUI

4. Flet nedad, indtil Rediger er fremhævet. Tryk på retur.

5. Tabulator gentagne gange i det næste vindue for at vælge IPv4 KONFIGURERING. Tryk derefter på enter-tasten og vælg den Manuel fra popup-vinduet. Vælg derefter den Vis mulighed. Tryk på enter igen for at Fjern eller Tilføj IP-adresser.

NetworkManager Rediger konfiguration

6. Vælg den Tilføj mulighed. Tryk på Enter-tasten. Indtast yderligere IP-adresse(r).

7. Vælg OK for at gemme den nye konfiguration og binde de(n) yderligere IP-adresse(r).

Bekræft, at IP'erne er blevet tilføjet ved at kontrollere konfigurationsfilen /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ens33 (med erstatning af "ens33" ):

$ cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ens33
...
# Alias på grænsefladen
IPADDR1="192.168.0.1"
IPADDR2="192.168.1.2"
PREFIX1="32"

Alternativt kan du ændre tekstfilen i stedet for at bruge nmtui, men nmtui er generelt den nemmere løsning. Læs mere nedenfor.

Manuel konfiguration

Det eneste tilfælde, hvor du bør bruge manuel konfiguration, er hvis din CentOS 7-grænseflade ikke bruger Network Manager. Dette er ret sjældent, så du bør bekræfte, at din grænseflade rent faktisk kræver manuel konfiguration.

Bekræft, at du ikke har Network Manager

$ grep 'NM_CONTROLLED' /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ens33
NM_CONTROLLED="no"

Bemærk: Udskift "ens33" med navnet på dit netværksinterfacekort (NIC).

Bind IP'er manuelt

Det næste skridt er at redigere konfigurationsfilen, som findes i /etc/sysconfig/network-scripts/. Alle konfigurationsfiler starter med præfikset "ifcfg-". Du kan bruge denne kommando til at åbne din grænseflades konfigurationsfil (erstat "ens33" med navnet på dit netværksgrænsefladekort eller "NIC"):

vi /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ens33

Dit output kommer til at se nogenlunde sådan her ud:

TYPE="Ethernet"

BOOTPROTO="statisk"

NAME="ens33"

IPADDR="192.168.0.1"

UUID="113b3841-d06d-4a3c-89e8-1a49105a904a"

ONBOOT=ja

HWADDR="78:45:C4:17:FA:74"

For hver yderligere IP-adresse skal du tilføje en ny linje under "IPADDR" med titlen "IPADDR1", "IPADDR2" osv. Her er et eksempel:

TYPE="Ethernet"

BOOTPROTO="statisk"

NAME="ens33"

IPADDR="192.168.0.1"

IPADDR1="192.168.0.2"

UUID="113b3841-d06d-4a3c-89e8-1a49105a904a"

ONBOOT=ja

Det sidste trin er at genstarte netværket, så ændringerne træder i kraft.

systemctl restart network

Nu er alle dine IP'er bundet til din CentOS 7-grænseflade. Du kan teste, at IP-adresserne er blevet tilføjet korrekt ved at pinge dem fra en anden lokation.

Midlertidige IP-adresser

Hvis du kun har brug for at binde IP-adressen midlertidigt, kan du bruge kommandoen "ip".

$ ip a add 192.168.0.2 dev eth0

IP'en ovenfor fungerer, indtil du genstarter serveren eller genstarter netværkstjenesten.

Denne metode er enkel, men den er kun ideel i visse situationer. Hvis du vil tilføje en anden IP eller et alias til langtidsbrug, skal du vælge manuel konfiguration eller nmtui.

Opdateret den 13. april 2021