1. Home
  2. Streaming (Internet Radio)
  3. Nieuwe klanten: Kom in 3 minuten in de lucht

Nieuwe klanten: Kom in 3 minuten in de lucht

Aan de slag

Welkom in de familie! Nieuw bij Centova Cast? SHOUTcast? IceCast? Maak je geen zorgen, dat waren we allemaal ooit!

Om te beginnen moeten we inloggen op uw Centova Cast control panel account. Zie de "Nieuwe Streaming Account Informatie" e-mail die het systeem u stuurt.

Er zijn twee manieren om een streaming server te "bourcen". De eerste is door op afstand live uit te zenden via de ether vanaf een pc of studio. De tweede is het uploaden van bestanden voor de Auto DJ om lokaal op de server te streamen.

Live uitzenden

Start uw SHOUTcast of Icecast server via het Centova Cast controle paneel.

Navigeer dan naar Instellingen om de server IP, poort en wachtwoord te verzamelen. U moet deze gegevens invoeren in de instellingen van uw streaming software.

Als een SHOUTcast v2 SID (stream ID) vereist is, kies dan de standaard "1". Als een koppelpunt nodig is voor IceCast, gebruik dan /live.

OPMERKING: Het poortnummer kan variëren naargelang uw Auto DJ al dan niet is ingeschakeld (alleen SHOUTcast v2).

Voor meer informatie over hoe voor het eerst live te gaan verwijs naar de juiste documentatie van derden waar nodig. I.e. SAM, Winamp, butt, Nicecast, enz.

Dat is alles mensen! Veel plezier met streamen!

De AutoDJ gebruiken

Ok, laten we wat liedjes uploaden!

Alsjeblieft Stop de streaming server als die draait en ga verder.

Schakel Auto DJ in. Doe dit door te klikken op Instellingen en dan op weg naar de Auto DJ tabblad. Sla eventuele wijzigingen op.

OPMERKING: De AutoDJ submenu verschijnt nu in de linker hoofdnavigatie.

Bestandsbeheer

Start uw Bestandsbeheer in het Centova Cast bedieningspaneel door te klikken op Bestanden in het navigatiemenu onder de AutoDJ rubriek.

OPMERKING: Uw FTP-verbinding configureren is ook een optie voor gevorderde gebruikers.

Voer vervolgens de media map.

Druk op de uploaden knop om de Bestandsbeheer dialoogvenster.

Klik dan op Bestanden selecteren om de muziek van je keuze te uploaden.

uploaden de bestanden.

Als u tevreden bent, sluit u de Bestandsbeheer dialoogvenster en Stuur terug. naar het hoofdbedieningspaneel.

Mediatheek

Open vervolgens uw Mediatheek in het Centova Cast bedieningspaneel door te klikken op Media in het linker navigatiemenu.

Klik en sleep favoriete bestanden/mappen per artiest, album en nummer om ze toe te voegen aan afspeellijsten of ze in een bepaalde volgorde te sorteren voor weergave.

Hier begint de pret. Zodra je ten minste één algemene rotatie-afspeellijst hebt geprogrammeerd, is het tijd om de stream te starten!

Start de server.

Gefeliciteerd! Je bent in de lucht!

Afspeellijst manager

Open nu uw Afspeellijst manager in Centova Cast - Afspeellijsten - om afspeellijsten te shuffelen of te "wegen" voor prioritaire programmering.

Elke Centova-account bevat drie algemene afspeellijstsjablonen: zwaar, licht en standaard. Deze functionerende voorbeelden spreken voor zich. Hoe meer "gewicht", hoe frequenter de weergave. D.w.z. nieuwe releases, enz.

OPMERKING: Meer informatie over begrijpen en maken van geavanceerde afspeellijsten: algemene rotatie, gepland, interval en onmiddellijk, om uw station naar een hoger niveau te tillen.

Heeft u vragen? Onze supportmedewerkers staan klaar om te helpen!

Centova Cast officiële documentatie.

Bijgewerkt op 17 september 2020