Shows en afspeellijsten plannen

Onthoud - afspeellijsten zijn gebaseerd op de tijdzone van de server. Stel je server tijdzone in onder Algemene Instellingen in Centova.

Veel stations zullen een soort geplande programmering opnemen - wekelijkse countdowns, "top 10"-lijsten, of vooraf opgenomen inhoud die op een specifieke datum of tijd moet worden uitgezonden. De Gepland Met het type afspeellijst kunt u deze shows vooraf plannen en automatisch laten afspelen op de juiste datum(s) en tijd(en).

Enkele weergave

Een geplande afspeellijst met één weergave wordt op een specifieke datum op een specifieke tijd geactiveerd, afgespeeld en vervolgens uitgeschakeld (en nooit meer afgespeeld).

U kunt een single-playback afspeellijst configureren door een nieuwe afspeellijst aan te maken en vervolgens:

1. Stel het type afspeellijst in op Gepland.
  2. Selecteer een datum en tijd met behulp van de Geplande datum en Geplande tijd velden.
  3. Laat de Herhaal schema optie ingesteld op Nooit (eenmalig).
  4. Klik op de Sla om de afspeellijst op te slaan.

Herhalende schema's

Een geplande afspeellijst met een herhalend schema wordt geactiveerd op een specifiek tijdstip op specifieke dag(en) van de week, maand of jaar. Elke keer dat de afspeellijst wordt geactiveerd, wordt hij volledig afgespeeld voordat hij inactief wordt en wacht op de volgende activering.

U kunt een herhalend schema instellen door een nieuwe afspeellijst te maken en vervolgens:

1. Stel het type afspeellijst in op Gepland.
  2. Selecteer de datum en tijd voor de eerste activering van de afspeellijst met behulp van de knop Geplande datum en Geplande tijd velden.
  3. Gebruik de Herhaal schema optie om het interval te selecteren waarmee u de afspeellijst wilt laten herhalen.
    • Dagelijks afspeellijsten worden elke dag op het opgegeven tijdstip geactiveerd, vanaf de datum die u in stap 2 hebt geselecteerd.
    • Wekelijks afspeellijsten worden geactiveerd op de dagen van de week die u opgeeft (zon-zat) op de opgegeven tijd, beginnend op de datum die u in stap 2 selecteerde.
    • Maandelijks afspeellijsten worden elke maand geactiveerd, hetzij op de dag van de maand die u in stap 2 hebt geselecteerd, hetzij op de eerste of de laatste dag van de maand, op het aangegeven tijdstip, vanaf de datum die u in stap 2 hebt geselecteerd.
    • Jaarlijks afspeellijsten worden elk jaar geactiveerd op de datum en tijd die u in stap 2 hebt geselecteerd.
  4. Klik op de Sla om de afspeellijst op te slaan.

OPMERKING: Je kunt de media in de geplande afspeellijst op elk moment wijzigen. Dus als uw "Top 10 Countdown"-show bijvoorbeeld elke vrijdag om 22.00 uur wordt uitgezonden, kunt u een enkele Gepland afspeellijst met een herhalend schema ingesteld voor elke vrijdag om 22:00, en gewoon elke donderdag de nummers in de afspeellijst veranderen.

Bijgewerkt op 14 september 2020