1. Hem
  2. Webbhotell
  3. PHP
  4. Hur jag kontrollerar min PHP-version med mera

Hur jag kontrollerar min PHP-version med mera

Innehåll

phpinfo();ger ut en stor mängd information om det aktuella läget för PHP. Detta inkluderar PHP-kompileringsalternativ och tillägg, den exakta PHP-versionen och byggnaden, med mera. Se exemplet nedan.

Stegen

1. Logga in på ditt cPanel-konto och gå till Filer sektion.

2. Välj nu Filhanterare.

3. Navigera till public_html innan du klickar på Ny fil.

4. Skapa nu en fil som heter phpinfo.php

5. Leta upp den nyskapade filen i din kataloglista och högerklicka för att få upp en meny.

6. Välj nu Kod redigera.

7. Lägg till dessa rader innan du trycker på Spara ändringar.

<?php
 phpinfo();
 ?>

8. För att hitta din aktuella PHP-version öppnar du http://yourdomain.com/phpinfo.php i din favoritwebbläsare.

OBS: Av säkerhetsskäl får du inte glömma att radera filen när du har kontrollerat all nödvändig information.

Uppdaterad den 24 september 2020