1. Hem
  2. Webbhotell
  3. cPanel
  4. Hur man skapar en underdomän

Hur man skapar en underdomän

Stegen

1. Logga in på cPanel > innan du går till Domäner avsnittet > och genom att klicka på Underdomäner.

2. Ange följande uppgifter för den önskade underdomänen:
Underdomän: namnet på din underdomän
Domän: Välj det domännamn som du vill koppla subdomänen till.
Dokumentets rot: rotkatalogen för din underdomän som kommer att innehålla alla dess filer (det kan t.ex. vara /public_html/subdomain eller ~/subdomain.tld).

3. Klicka på Skapa:

OBS: Den nyskapade underdomänen bör visas direkt, men det kan ta upp till 30 minuter.

Uppdaterad den 17 september 2020